Grillowane warzywa ze szparagami i Beanit 0
Warzywa zapiekane z Beanit

Produkt na grilla - warzywa ze szparagami i Beanit

200 g produktu Beanit®. W tym daniu świetnie sprawdzą się np. Beanit z czosnkiem i ziołami .

200g obranych ziemniaków (lub mix batatów i ziemniaków dla urozmaicenia)

1 nieduża papryka

50 g brokułów

kilka świeżych szparagów

2 ząbki czosnku

1 nieduża cebula

2 łyżeczki ziół: oregano, tymianek, majeranek

 

Sos:

50ml oliwy z oliwek

zest ze skórki 1 cytryny

1 łyżka cieknącego miodu

sól i czarny pieprz z młynka do smaku

½ łyżeczki oregano

(opcjonalnie można podać te grilowane warzywa z dodatkowymi dipami)

 

Grillowanie warzyw i szparagów z Beanit

Pokrój ziemniaki i pozostałe warzywa w kostkę. Usuń zdrewniałe końce szparagów. Przygotuj sos, mieszając oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, miód i przyprawy. Posmaruj sosem kawałki warzyw i odstaw je na 1 - 2 godziny aby się zmacerowały w sosie.

Ułóż kawałki warzyw i kawałki Beanit na ruszcie i grilluj od kilkunastu minut do pół godziny (oczywiście najdłużej będą się piekły ziemniaki) obracając co jakiś czas, aby się zanadto nie przypaliły. Co jakiś czas posmaruj warzywa pozostałym sosem, używając pędzelka.

Podawaj z ulubionymi dipami. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl