
Przepis jest prosty i można komponować bardzo różne bowle. My dzisiaj nasz przygotowaliśmy w następujący sposób:
Składniki na 2 porcje
200 g produktu Beanit® - w tym daniu najlepiej sprawdzą się kawałki o smaku cytryny lekko pikantne.
1 średniej wielkości, czerwona cebula
fasolka Adzuki (świetnie się też sprawdzi np. czerwona fasolka)
sok z połowy limonki
sok z połowy cytryny
zest ze skórek limonki i cytryny
sól
pieprz
dobra oliwa z oliwek
listki świeżej mięty
2 nieduże buraczki
pieczona papryka
kuskus
Przygotowanie:
Namocz fasolkę Adzuki na noc, następnie ugotuj przez 30-40 minut do miękkości (Pro Tip: do zimnej wody możesz dodać aromatyczne dodatki jak np. liście kafiru i imbir albo liście laurowe i ziele angielskie, to nada fasolce fajny posmak. Nie dodawaj soli do gotowania fasoli). Po ugotowaniu fasolek delikatnie ostudź i dodaj sól i pieprz do smaku, dobra oliwę, posiekane listki mięty oraz sok i zest ze skórki z połowy limonki i cytryny. Taki mix dwóch kwaśnych soków wzbogaci smak sosu.
Przesmaż krótko na mocno rozgrzanej patelni Beanit z czerwoną cebulką, pokrój buraczki. Upiecz albo usmaż paprykę. Przygotuj kuskus wg. przepisu na opakowaniu. Ułoż wszystko w ulubionej misce i gotowe :)
A jakie przepisy na bowle Wy polecacie?
epivero
https://oscialipop.com - cialis pills for sale Zrytlt Uktwmk buying cialis online safely Ztkxoa Vjzoxw Acute lymphoblastic leukemia ALL ALL is a neoplasm of early lymphocytic precursors. https://oscialipop.com - Cialis Monoclonal antibodies and transfer of immune cells are passive immunotherapy immune agents are given to the patient while vaccination is active immunotherapy the patients own immune system is stimulated to do the work. Gawurz